Напередодні Дня медичного працівника в Ізмаїлі на території КНП Ізмаїльської міської ради «Ізмаїльська міська центральна лікарня» працювало «Містечко здоровʼя»

Напередодні Дня медичного працівника в Ізмаїлі на території КНП Ізмаїльської міської ради «Ізмаїльська міська центральна лікарня» працювало «Містечко здоровʼя»
Акція відбулась під егідою Міністерства охорони здоровʼя України, департаменту охорони здоровʼя Одеської обласної державної (військової) адміністрації та Дунайського басейнового відділу відокремленого підрозділу санітарної охорони територій та на видах транспорту державної установи «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб» МОЗ України за підтримки адміністрації міста Ізмаїл.
«Містечко здоровʼя» працювало завдяки медпрацівникам КНП «Ізмаїльський міський Центр первинної медико-санітарної допомоги»: всім бажаючим тут робили експрес-тестування на гепатити В та С, ВІЛ.
Головна медична сестра КНП «ІМЦПМСД» Світлана Недялкова розповіла: «Вимірюємо цукор крові глюкометром, робимо щеплення від дифтерії та правця».
Всі, хто прийшов до «Містечка здоровʼя» та виявили бажання щодо щеплення, мали можливість перевірити свій календар щеплень за допомогою фахівців кабінету щеплень міської «первинки».
Сімейний лікар Галина Тимченко вимірювала тиск та перевіряла сатурацію: «Головна теза – своєчасно звертатись до свого сімейного лікаря та виконувати його поради та призначення, аби підтримувати стан свого здоровʼя на нормальному рівні».
Виконуюча обовʼязки завідувача Дунайського басейнового відділу відокремленого підрозділу санітарної охорони територій та на видах транспорту державної установи «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб» МОЗ України Євдокія Мартинова проінформувала, що акція присвячена Всесвітньому дню боротьби з гепатитом, який відмічається 28 липня.
Медики бʼють на сполох: кількість осіб, інфікованих гепатитом, в дев’ять разів перевищує число ВІЛ-інфікованих. ВООЗ закликає людей активніше користуватися послугами профілактики, тестування та лікування гепатиту. Своєчасна діагностика і лікування вірусного гепатиту B і C може рятувати життя мільйонів людей.
Вакцини від гепатиту С не існує, але застосування противірусних препаратів при ранньому діагностуванні дозволяє вилікувати гепатит С в понад 95% випадків.
«В Україні діє державна програма з безкоштовного лікування сучасними противірусними препаратами проти гепатитів», - додала Євдокія Мартинова.
За перші півтори години роботи «Містечка здоровʼя» його відвідувачами стали півсотні мешканців міста.
Головна медична сестра КНП «ІМЦПМСД» Світлана Недялкова повідомила, що пройти безкоштовне тестування та зробити щеплення можливо у сімейного лікаря, в кабінеті щеплень, а також (за необхідності) за місцем проживання.
В Ізмаїльському районі Ізмаїл став першим містом, на території якого було розгорнуте тимчасове «Містечко здоровʼя».
Возможно, это графический образ (текст)
Возможно, это изображение 1 человек, больница и текст
Возможно, это изображение 5 человек, скорая помощь, поезд, больница и текст
Возможно, это изображение 3 человека, больница и текст
Возможно, это изображение 6 человек, вагонетка и текст
Возможно, это изображение 1 человек, больница и текст
Возможно, это изображение поезд и текст
Возможно, это изображение 6 человек, ребенок, скорая помощь, больница и текст
 


Загрузка...