НАРАДА-НАВЧАННЯ З ПИТАНЬ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАДАННЯ БАЗОВИХ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ

НАРАДА-НАВЧАННЯ З ПИТАНЬ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАДАННЯ БАЗОВИХ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ
26.07.2024 року в Ізмаїльській районній державній (військовій) адміністрації відбулась нарада-навчання з питань забезпечення надання базових соціальних послуг мешканцям громад району. Організаторами заходу були Департамент соціальної та сімейної політики облдержадміністрації, служба у справах дітей облдержадміністрації, Одеській обласний центр соціальних служб за сприяння Благодійного фонду «Шлях до Дому» та представники Міжнародної організації з міграції.
З вітальним словом до учасників звернулась заступниця голови Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації Марина Деной. У роботі також взяли участь заступники голів територіальних громад району з соціальних питань, керівники структурних підрозділів соціального захисту населення, територіальних центрів надання соціальних послуг, служби у справах дітей, фахівці із соціальної роботи, спеціалісти ЦНАП.
Основним питанням наради було впровадження ветеранської політики в територіальних громадах району. Доповідачами була визначена необхідність створення в кожній громаді структурного підрозділу щодо забезпечення надання послуг ветеранам, учасникам бойових дій, а також сім’ям загиблих Захисників та Захисниць України; організації та функціонування ветеранських просторів як багатофункціональних закладів з інформаційно-консультаційної підтримки та організації їх реабілітації та адаптації.
Крім того, було розглянуто досвід з надання послуги раннього втручання в Одеській області; створення центрів життєстійкості та центрів підтриманого проживання; створення та функціонування прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, влаштування дітей-сиріт/дітей, позбавлених батьківського піклування під опіку/піклування, усиновлення як допомога дітям, які цього потребують. Живе, невимушене спілкування доповідачів та присутніх із зазначених питань сприяло розумінню викликів, які стоять перед громадами, можливостей більш ефективного реагування на потреби населення із забезпечення доступності соціальних послуг та їх відповідність стандартам якості, що є ключовим для підтримки найбільш вразливих верств населення.
Управління соціального захисту населення Ізмаїльської РДА.
Возможно, это изображение 12 человек и люди учатся
Возможно, это изображение 4 человека, люди учатся и текст
Возможно, это изображение 15 человек и текст
 


Загрузка...