ЩО РОБИТИ ДЛЯ ПРИСКОРЕННЯ ЗАПОВНЕННЯ ВАКАНСІЙ

ЩО  РОБИТИ  ДЛЯ  ПРИСКОРЕННЯ  ЗАПОВНЕННЯ  ВАКАНСІЙ
Ситуація на фіксованому сегменті ринку праці Ізмаїльщини вражає. Станом на 25 липня 2024 року офіційний статус безробітного мали 348 безробітних мешканців населених пунктів Ізмаїльського району, а у банку даних місцевої служби зайнятості налічувалось 553 вакансії. Таким чином навантаження на 1 вакансію складає 0,6 (менше 1), це означає що місцевий ринок праці збіднилий на пропозицію робочої сили та навпаки має надзвичайну проблему з комплектуванням у роботодавців вільних робочих місць. Нажаль незважаючи на непросту економічну ситуацію бізнес, бюджетна сфера та комунальне господарство продовжують залишатися без робітників та службовців. Постає риторичне питання: «Що робити?». Фахівці Ізмаїльської філії Одеського обласного центру зайнятості відповідають: «Ситуація не безнадійна, але потрібно прискорити процедури та процеси інформування, пошуку, підбору, навчання та адаптації працівників на вакантних робочих місцях». Для виконання цієї задачі різні за форматом ярмарки вакансій дають ефективну комунікацію тут і зараз не з одним, а з деяким представниками роботодавців одночасно. Тому 25 липня 2024 року в стінах Ізмаїльської служби зайнятості був організований міні - ярмарок вакансій та проведена зустріч представників 3-х роботодавців з
шукачами роботи та безробітними, хто відгукнувся на заклик фахівців служби зайнятості. Девізом цього заходу стала фраза: «Нам потрібні бухгалтери!». За запитом ТОВ «АПЕТИТ-І», ПП «ПІОНН», та ФОП Бондаренко В.Б. для спілкування були запрошені кандидати зацікавлені в вакансії бухгалтера. Ввічливим та дбайливим модератором заходу стала начальник відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Ізмаїльської філії Одеського обласного центру зайнятості Інга Дудник. За її сприяння головні бухгалтери ТОВ «АПЕТИТ-І» та ПП «ПІОНН», а також керівник нового перспективного виробничого проекту ФОП Бондаренко В.Б. розповіли про вимоги до кандидатів, умови та формат праці, вимоги до знання специфічних програмних продуктів з бухгалтерського обліку, аналізу та звітності, розміру оплати праці. Зі свого боку, шукачі роботи активно ставили конкретні запитання, в тому числі з військового обліку, обліку операцій з податку на додану вартість, обсяг роботи, формат дистанційної роботи поза офісом. Вперше на таких заходах представник ФОП Бондаренко В.Б. – Іван запропонував дискусію чи є достатньою зарплата за працю бухгалтера в Ізмаїлі у розмірі 15 тисяч грн на місяць та чи не слід її підвищити. Захід пройшов жваво, насичений цікавим та професійним спілкуванням. Доречною для присутніх стала розповідь – консультація від заступника начальника відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Ізмаїльської філії Одеського обласного центру зайнятості Емми Евель про компенсаційні програми служби зайнятості для роботодавців, а особливо про компенсацію витрат роботодавця за обладнання робочого місця особи з фізичними вадами 1-ої чи 2-ї групи інвалідності.
Наприкінці заходу, рекрутерами служби зайнятості було проведене флеш-інтерв’ю серед учасників ярмарку на предмет доречності та ефективності проведення таких заходів. У своїх промовах учасники заходу висловили задоволення та зауважили, що такий формат знайомства з роботодавцями дуже для них зручний. Так зі слів Людмили: «Міні-ярмарок виявився дуже інформативним, одразу декілька роботодавців зацікавили своїми пропозиціями. Під час особистих співбесід змогла домовитися про подальше знайомство вже безпосередньо на робочому місці. Загалом отримала задоволення від спілкування. Дякую».
Також своїми враженнями поділився представник роботодавця Іван: «Формат міні-ярмарки виявився дуже класним та цікавим. Все сподобалось. Отримав дуже багато інформації та пропозицій, які треба обміркувати. Дякую».
А в службі зайнятості завжди готові враховувати побажання учасників та підтримати у пошуках друг друга кожного роботодавця та шукача роботи!
Добірка корисних посилань:
• Перелік актуальних та зареєстрованих вакансій з банку даних Ізмаїльської служби зайнятості https://www.izmailcz.com.ua/shukacham-roboti/vakansiji
• Навчання зареєстрованих безробітних https://www.dcz.gov.ua/profnavch/navchbezrab
• ваучер на навчання https://voucher.dcz.gov.ua/
• підтвердження неформального навчання https://www.dcz.gov.ua/profnavch/noformal
• Грант на власну справу https://www.dcz.gov.ua/people/micro
Для отримання детальної інформації, та індивідуальних консультацій, звертайтесь до підрозділів Ізмаїльської філії Одеського обласного центру зайнятості:
- в Ізмаїлі, пр. Незалежності, 32, або за телефоном (097) 008-77-67;
- у Вилкове, вул. Петра Сагайдачного, 13, або за тел. (068) 518-71-35.
- у Кілії, вул. Миру 60А, або за телефоном (068) 867-80-33;
- у Рені, вул. Соборна, 78 А, або за телефоном (093) 869-55-27
Ми готові допомогти вам у пошуках роботи чи працівників!
Возможно, это изображение 3 человека, люди учатся, оптика и стол
Возможно, это изображение 1 человек, учится, улыбается, стол, больница и текст
Возможно, это изображение 6 человек, люди учатся, больница и текст
Возможно, это изображение 8 человек, люди учатся, стол, детская игрушка и текст
Возможно, это изображение 1 человек и учится
Возможно, это изображение 4 человека, люди учатся и больница
 


Загрузка...