Жителі Тулчі чули вибухи шахедів, якими атакували Ізмаїл: Румунія стверджує, що влучань та падінь безпілотників на території країни не зафіксовано

Жителі Тулчі чули вибухи шахедів, якими атакували Ізмаїл: Румунія стверджує, що влучань та падінь безпілотників на території країни не зафіксовано

Цієї ночі близько 02:20 жителі муніципалітету Тулча отримали повідомлення Ro-Alert. Це сталося після того, як було помічено кілька безпілотників, що наближалися до кордону. Про це пише Digi24.ro.

«Таке повідомлення надсилається щоразу, коли росія атакує – як правило, безпілотниками – українські порти на Дунаї», – пишуть наші румунскі колеги.

Журналісти повідомляють, що через гучні звуки від вибухів до служби 112 звернулися 10 осіб. Більшість дзвінків з повідомленнями про вибухи були з муніципалітету Тулча.  

У Digi24.ro пишуть, що за інформацією від румунських органів влади, на території країни влучань та падінь безпілотників не зафіксовано. Усі почуті вибухи відбулися на українській стороні Дунаю.

 В той самий час жителі Ізмаїла стверджують, що бачили падіння безпілотників на іншому березі. За даними ZN.ua, у мережі поширюється відео з нібито вибухом в районі румунського населеного пункту Плауру. Нагадаємо,  що Плауру розташоване якраз навпроти Ізмаїлу.

Нагадаємо, у жовтні минулого року під час нічного обстрілу Ізмаїла поблизу села впав дрон. На місці падіння було виявлено кратер глибиною приблизно 1,5 метра і діаметром 4 метри, всередині якого диміло вуглеволокно.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Джерело: yug.today



Загрузка...