Через пункт пропуску “Орлівка” чоловік намагався провести незадекларовану техніку

Через пункт пропуску “Орлівка” чоловік намагався провести незадекларовану техніку
Українець повертався з Болгарії додому автівкою через пункт пропуску “Орлівка”. Для проходження митних формальностей він обрав “зелений коридор”, незважаючи на наявність пелетної гранульованої грілки виробництва Ferroli, одного зі світових лідерів серед виробників опалювальної техніки. Саме тут його й підстерегла неприємність. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Одеську митницю.
Згідно мережі Інтернет орієнтовна вартість грілки – майже 1200 євро. Однак згідно митного законодавства товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 500 євро, підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню митними платежами.
Тобто громадянин повинен був обрати “червоний коридор”, письмово задекларувати опалювальний пристрій та сплатити митні платежі. У ситуації, що склалася, у чоловіка було два варіанти:
– або задекларувати виявлену митниками грілку і сплатити митні платежі,
– або позбутися товару через його вилучення.
Чоловік обрав перший варіант. Однак притягнення до адміністративної відповідальності не уникнув: крім сплати митних платежів, йому доведеться сплати ще й штраф у розмірі 30 відсотків вартості товару, передбачений частиною 2 статті 471 Митного кодексу України за протоколом про порушення митних правил.
 


Загрузка...