Перевірка показала, що на Одещині електроенергія несправедливо розподілялася між споживачами

Перевірка показала, що на Одещині електроенергія несправедливо розподілялася між споживачами

Держенергонагляд здійснює перевірки застосування операторами системи розподілу (обленерго) графіків погодинних відключень (ГПВ) та справедливого розподілу електроенергії в областях. Наразі вже відбулися перевірки у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Одеській областях.

Про це повідомила пресслужба Державної інспекції енергетичного нагляду України.

У ході перевірок встановлено, що в усіх областях не забезпечено максимально можливий рівномірний розподіл обсягів зниження споживання між споживачами. Зокрема, виявлено, що не всіх споживачів, які не відносяться до обʼєктів категорії критичної інфраструктури, залучено до графіків погодинних відключень.

Найбільше порушень виявлено у Дніпропетровській і Житомирській областях. Причому у Житомирській області працівниками АТ «Житомиробленерго» створювалися перешкоди роботі інспекторів Держенергонагляду у вигляді недопуску до диспетчерських пунктів деяких структурних підрозділів ОСР.

Зазначається, що виявлені факти призводили до збільшення соціальної напруги та кількості звернень і скарг громадян.

За результатами перевірок надано приписи щодо усунення порушень у тижневий термін. Після цього будуть проведені повторні перевірки вказаних ОСР. При невиконанні виданих приписів до ОСР будуть застосовані штрафи.

Починаючи з 22 липня, Держенергонагляд розпочинає перевірки у м. Київ, Київській, Полтавській, Львівській, Закарпатській і Запорізькій областях.

Джерело: yug.today



Загрузка...