Громадянам, які планують скористатись поромним комплексом “Орлівка”, варто пам’ятати про деякі нововведення

Громадянам, які планують скористатись поромним комплексом “Орлівка”, варто пам’ятати про деякі нововведення
Румунія 31 березня цього року офіційно частково вступила до Шенгенської зони, а вже з 1 квітня почала видавати шенгенські візи типу C. Тобто, громадяни України, які їдуть на роботу в Румунію за біометричним паспортом, тепер мають враховувати дні за безвізом, але в цей період можна працювати в країні без додаткових дозволів на роботу. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на ТОВ “Поромний комплекс Орлівка”.
 
До 31 березня громадяни України могли відвідувати Румунію в рамках безвізового режиму з ЄС також без віз, але час їхнього перебування не зараховувався до загального терміну знаходження в Євросоюзі. Відтепер умови безвізу України з ЄС дозволяють українцям перебувати в Румунії не більше 90 днів за 180 днів, якщо вони не отримують посвідку на проживання чи тимчасовий захист.
 
Тому подорожуючи повинні виповнити наступні умови для безперешкодного перетину румунського кордону. Зокрема, для легкового транспорту і їх пасажирів необхідно:
– бронювання готелю або інший документ підтверджуючий мету поїздки;
– медична страховка;
– наявність достатньої кількості грошей для проживання на території Румунії протягом поїздки;
– також якщо ви подорожуєте більше ніж один або два рази на рік, треба зробити технічний огляд ТЗ та мати талон про ТО при собі;
– зелена карта;
– закордонний паспорт (біометричний) або закордонний не біометричний, але тоді з діючою візою.
 
Найпростіший варіант уникнути половини написаного, якщо ви постійно курсуєте через кордон, прохання в Тулчі (Румунія) зробити собі тимчасовий захист, тоді питань буде набагато менше, залишиться тільки стандартний пакет документів:
– паспорт;
– техпаспорт;
– зелена карта.
 


Загрузка...