15 липня, в День Української Державності, в Ізмаїлі відбулось урочисте покладання квітів до памʼятника видатному українському поетові та діячеві Тарасу Шевченку.

15 липня, в День Української Державності, в Ізмаїлі відбулось урочисте покладання квітів до памʼятника видатному українському поетові та діячеві Тарасу Шевченку.
День Української Державності – свято тисячолітньої історії багатомільйонного народу зі своєю мовою, культурою, військом, героями.
Україна як держава бере свій початок від часів Київської Русі, яку 988 року охрестив Володимир Великий і тим самим долучив її до європейської цивілізації.
Головний символ – тризуб – Україна отримала в спадок від Київської Русі, і синьо-жовті кольори нашого прапору - від Галицько-Волинського князівства, міцні військові традиції - від Козацької держави. А перша українська Конституція, що була укладена Пилипом Орликом 1710 року, вважається першою європейською конституцією у сучасному розумінні.
Історія українського державотворення нероздільна із розвитком українського війська та національними військовими традиціями.
Захисники нашої державності є нащадками козаків, січових стрільців, вояків Української повстанської армії.
На всіх етапах становлення український народ демонстрував стійкий дух и прагнення жити вільно та незалежно у власній державі.
Цьогоріч Україна втретє відзначає День Української Державності – і втретє в умовах повномасштабної воєнної агресії росії проти нашої держави, коли особливого змісту для нас набувають свобода, державність та незалежність.
І сьогодні ми, нащадки героїчних воїнів, наполегливих хліборобів, видатних філософів і самобутніх поетів, знову боронимо суверенітет і територіальну цілісність української держави та власне право на існування нашого народу.
Ми пам’ятаємо кожного, хто загинув за Вітчизну.
Вічна пам'ять Героям!
Єдині у справедливому бажанні жити під мирним небом на власній землі своїм розсудом, спільні в бажанні оберігати своїх батьків та виховувати дітей вільними й об’єднаними в український народ, ми Переможемо!
Бо віримо у вільну Україну!
І щохвилини, всупереч болю та труднощам війни, звільняємо свою землю, зміцнюємо Сили безпеки та оборони та доводимо світу своє незаперечне право самостійно обирати своє майбутнє.
Разом до Перемоги!


Загрузка...