Гвардійці Ізмаїльщини спільно з волонтерами провели тренінг з питань недопущення випадків залучення дітей до виконання завдань, пов’язаних зі збройним конфліктом(фото)

Гвардійці Ізмаїльщини спільно з волонтерами провели тренінг з питань недопущення випадків залучення дітей до виконання завдань, пов’язаних зі збройним конфліктом(фото)
Питання вербування та використання дітей до проведення розвідки, коригування вогню, диверсій розглядалися під час тренінгу з учнями Ізмаїльської гімназії № 14. Організатори тренінгу: представниця військової частини 3058 Південного ОТО Національної гвардії України та менеджер соціальної сфери, керівник проєктів з запобігання торгівлі людьми БФ «Caritas Odesa UGCC» Юрій Берлінський довели гімназистам норми гуманітарного права з питань випадків залучення дітей до виконання завдань, пов’язаних зі збройним конфліктом.
Згідно з даними правоохоронних органів України, рф залучає неповнолітніх дітей до участі у збройному конфлікті. Для вербування дітей використовується низка інструментів. Зафіксовано акти спонукання дітей до участі у збройному конфлікті, залучення до збору інформації про переміщення або розміщення Збройних Сил України.
Дітям було запропоновано скласти план безпеки, в який входять чотири питання: як убезпечитись від торгівлі людьми під час подорожей за кордон, що не можна знімати чи поширювати під час війни, як захистити себе від питання торгівлі людьми всередині країни, як зробити свої соціальні мережі безпечнішими? Кожна група гімназистів зробила свою міні-презентацію із запропонованих питань.
Також дітям нагадали про номери телефонів, за якими можна звернутися у випадках втягнення у протиукраїнську діяльність. По закінченню заходу організатори тренінгу побажали дітям гарних літніх канікул, щоб восени знов сісти за парти для оволодіння новими знаннями та необхідними життєвими цінностями.
На зображенні може бути: 11 людей та люди навчаються
На зображенні може бути: 7 людей та люди навчаються
На зображенні може бути: 5 людей
На зображенні може бути: 5 людей та люди навчаються
На зображенні може бути: 13 людей, люди навчаються та текст
На зображенні може бути: 6 людей та текст


Загрузка...