СЕМІНАР-ТРЕНІНГ ЩОДО СУЧАСНИХ ПІДХОДІВ ТА РОЛІ ОМС У ФОРМУВАННІ ПЛАНУ ЗАХОДІВ З РЕАЛІЗАЦІЇ СТРАТЕГІЇ ВІДНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТКУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ ДО 2027 РОКУ

СЕМІНАР-ТРЕНІНГ ЩОДО СУЧАСНИХ ПІДХОДІВ ТА РОЛІ  ОМС У ФОРМУВАННІ ПЛАНУ ЗАХОДІВ З РЕАЛІЗАЦІЇ СТРАТЕГІЇ ВІДНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТКУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ ДО 2027 РОКУ
22 травня 2024 року відбувся семінар-тренінг у режимі відеоконференції на робочих місцях за участю команди експертів від, Агенції регіонального розвитку Одеської області, Одеської обласної військової адміністрації та за підтримки Швейцарсько-українських проектів «DECIDE», UCORD, EGAP, команди CIVITTA, Проекту USAID HOVERLA щодо розробки Стратегії комплексного повоєнного відновлення та розвитку Одеської області.
Мета тренінгу: сформувати навички у представників громад Одеської області щодо розробки проєктів регіонального розвитку для включення до Плану заходів з реалізації регіональної стратегії.
Від Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації у нараді взяли участь працівники відділу економіки, агропромислового розвитку та екології Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації.
Спікери семінару-тренінгу акцентували увагу на вимогах до Плану розробки створення стратегічних документів. Головними напрямками робочої групи має бути співпраця з громадами та Департаментами Одеської області.
Увагу присутніх було звернено на проблеми фінансування регіону, джерела фінансування проєктів з повоєнного відновлення Одеської області. Також, важливим моментом є чітке визначення відповідальних осіб за реалізацію погоджених проєктів.
Учасники семінару ознайомились із особливостями процесу оновлення Стратегії Одеської області до 2027 року, а також з структурою «Дерева цілей» Стратегії, оновили інформацію про основні засади стратегування на регіональному рівні та ієрархію відповідних планувальних документів, враховуючи зміни в нормативному полі.
 


Загрузка...