В Ізмаїлі працює безоплатна програма комплексної допомоги чотирилапим

В Ізмаїлі працює безоплатна програма комплексної допомоги чотирилапим

Волонтери, зоозахисники, та бажаючі допомогти безпритульним тваринам можуть безоплатно подбати про підопічних та допомогти їм. Ветеринарна клініка VetAleX спільно з Українським фондом ветеринарної медицини проводить безплатну вакцинацію від сказу, чіпування, стерилізацію та протипаразитарну обробку, повідомляє Бессарабія.UA.

За статистикою безпритульні коти та собаки розмножуються досить інтенсивно: 2-3 приплоди на рік. Стерилізація та чіпування запобігають неконтрольованій популяції і її результату – смерті від голоду, холоду, травм на дорогах і жорстокого поводження людей. Також стерилізовані тварини живуть довше. Операція знижує ризик розвитку пухлин молочних залоз і матки, а також піометри (гнійного запалення матки). Звичайно, зміни є також і в поведінці – знижується агресія, якщо вона була викликана дією гормонів.

«Для того, щоб пухнастик взяв участь у програмі, вам достатньо звернутися до нас і стати в чергу, – кажуть у клініці VetAleX. – Наразі вже більш ніж 30 тваринок отримали допомогу за програмою «Захищаємо тварин України разом» в Ізмаїлі».

Додатково тварини зможуть отримати щеплення від сказу та протипаразитарну обробку. «Використовуємо лише офіційно завезені в Україну мікрочіпи «AnimalID» та вакцини з відповідними сертифікатами», – наголошують у VetAleX.

Джерело: bessarabia.ua



Загрузка...