Житель міста Ізмаїл обікрав сейф підприємства та зламав термінал самообслуговування: покарання не змусило чекати

Житель міста Ізмаїл обікрав сейф підприємства та зламав термінал самообслуговування: покарання не змусило чекати

Багаторазово судимий міський мешканець днями отримав свій сьомий вирок за крадіжки та замах на таємне викрадання чужого майна. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Двічі об’єктом злочинного посягання чоловіка стали кошти, які зберігалися у сейфах торгових павільйонів товариства з обмеженою відповідальністю «Бархан». Заздалегідь підготувавши будівельні інструменти, він вночі демонтував  частину стіни та проникав у павільйони.

Першу крадіжку зловмисник скоїв у лютому минулого року, заволодівши коштами товариства у сумі 30 тисяч гривень. Окрилений незаконним кушем, у квітні 2023 року містянин аналогічним чином повторив спробу отримати «прибуток». Однак 5 тисяч гривень залишилися у сейфі, оскільки злодій втік, почувши звуки сигналізації, що спрацювала у павільйоні.

«Невдача» не зупинила людину. Чоловік за кілька днів після невдалої спроби знову пішов «на справу». Він відтиснув металевий кожух та екран монітора термінала самообслуговування, що знаходився біля одного з магазинів міста, та викрав USB модем зв`язку термінала марки Huawei. Майнова шкода, яку зловмисник завдав власнику термінала, склала майже 9 тисяч гривень.

Ізмаїльський міськрайсуд Одеської області 15.05.2024 ухвалив вирок у кримінальній справі за звинуваченням раніше неодноразово судимого місцевого жителя, визнавши його винним в інкримінованих правопорушеннях.

За сукупністю злочинів (крадіжок та замаху на крадіжку) засуджений отримав покарання у виді позбавлення волі строком на п`ять років та два місяці, до якого суд приєднав частину невідбитого покарання за попереднім вироком.

За ґратами злодію остаточно належить провести шість років і два місяці, з урахуванням часу тримання під вартою з 14 квітня 2023 року.

Джерело: Бессарабія.UA



Загрузка...