Ізмаїльчанин власноруч зібрав дрон для ЗСУ (відео)

Ізмаїльчанин власноруч зібрав дрон для ЗСУ (відео)

Викладач Українського ліцею ім. Т.Г. Шевченка Сергій Савіцький вирішив не тільки допомагати ЗСУ донатами, але і власноруч зібрати дрон-камікадзе, який стане в нагоді нашим хлопцям на фронті.

Ізмаїльчанин Сергій Савіцький звернувся до свого однокурсника, волонтера та майстра зі збору дронів уманця Валерія Мирводи із запитанням, скільки взагалі коштує дрон та що потрібно, щоб зібрати його?

- З волонтерською ініціативою «Соціальний дрон» познайомився в інтернеті і захотів долучитися, тому що деякі навички і досвід вже мав, - розказав Ізмаїл.City Сергій Савіцький. - Згодом у Фейсбуці побачив, що до цієї справи долучився мій друг Валерій Мирвода, з'ясував в нього подробиці і, коли з'явилася можливість, звернувся до нього щодо комплектуючих та деяких інструкцій. А згодом - для перевірки та обльоту вже готового дрона.

Валерій Мирвода в рамках волонтерської ініціативи «Social Drone UA» вже кілька місяців власноруч збирає дрони для наших хлопців на передовій, і має великий досвід.

- Я озвучив Сергію ціну комплектуючих, назвав перелік необхідних інструментів і показав інструкцію по збірці. Інструмент в нього був, вміння і бажання теж було, лишилось лише отримати з чого складати, ну і щоб хтось це все проконтролював і перевірив. Далі він скинув гроші на комплектуючі, я все замовив, коли вони приїхали, я йому все відправив, - поділився у пості вдячності Валерій Мирвода. - Він молодець, все зібрав, спаяв. Це для мене вперше когось навчати. Тим більше в такій справі.

Сергій впорався. І каже, що зібрати дрон самостійно можна, і це не так складно, якщо є підтримка досвідченого колеги.

Ізмаїльчанин продовжуватиме допомагати в цій роботі, як тільки з’явиться знову фінансова можливість. Бо це те чого потребують наші захисники – щоденної допомоги кожного з нас.

Зрештою, днями «пташка» Сергія приїхала в Умань, де Валерій Мирвода перевірив, що все справно працює.

А після випробувальних польотів дрон поїхав на фронт в компанії ще 20 інших власноруч зібраних безпілотників.

Джерело: izmacity.com



Загрузка...