Весь світ зацікавлений у стабільній зайнятості жінок на флоті

Весь світ зацікавлений у стабільній зайнятості жінок на флоті

18 травня, світова спільнота вшановує жінок, залучених до морської галузі, передає  Seafarers Journal.

Міжнародний день жінок у морській галузі відзначається третій рік поспіль. 2024 року його тема – «Обрій безпеки: жінки формують майбутнє безпеки на морі».

Жінки все ще слабо представлені серед моряків — на судах у всьому світі їх близько 1%, а в галузі загалом — лише 2%. Незважаючи на суттєвий гендерний дисбаланс на флоті, з кожним роком ситуація покращується – весь світ зацікавлений у стабільній зайнятості жінок та підвищенні їхнього авторитету в галузі.

Вшанування морячок сприяє їх залученню до судноплавства, збереженню робочих місць, підвищенню ролі жінок у секторі, зміцненню прихильності IМО до гендерної рівності, а також стимулює заходи щодо усунення гендерного дисбалансу на торговому флоті.

Відзначати та демонструвати роботу жінок на флоті – важливе завдання, яке дозволить продемонструвати їх досягнення, привернути увагу до існуючих проблем, залучити більше жінок на флот. 

Сьогодні з цією метою Міжнародна морська організація пропонує поділитися фотографіями у соціальних мережах, використовуючи хештег #WomenInMaritimeDay.

Нагадаємо, що влітку 2023 року Марія Михайлюк стала першою жінкою, яка успішно склала CES-тест на присвоєння звання капітана за новою системою дипломування моряків в Україні.

Команда Seafarers Journal вітає жінок, які присвятили своє життя морю, бажають 7 футів під кілем з легкістю борознити незвідані професійні простори!

Джерело: Seafarers Journal



Загрузка...