Наловили риби на понад 800 тисяч гривень – долю бракон’єрів з Ренійської громади вирішив суд

Наловили риби на понад 800 тисяч гривень – долю бракон’єрів з Ренійської громади вирішив суд
Ренійський районний суд ухвалив рішення відносно двох рибалок, які завдали шкоди довкіллю на 828 526 тисяч гривень. Про це “Бессарабії INFORM” повідомили в Ізмаїльській окружній прокуратурі. 
За словами керівника Романа Тактарова, за участю прокурорів Ізмаїльської окружної прокуратури було доведено провину за порушення, передбачене ч. 1 ст. 249 КК України.
Слідство встановило, що у квітні 2023 року двоє мешканців Ренійської громади на  дерев’яному човні вийшли на воду озеро Кугурлуй, де забороненими знаряддям рибного лову – лісковими сітками в кількості 30 штук – здійснили незаконний вилов риби, після чого чоловіків було зупинено державними інспекторами з ОНПС Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська область) з виловленою рибою виду.
“За наслідками розгляду обвинувального акту, Ренійським районним судом 15.05.2024 ухвалено обвинувальний вирок, яким обвинувачених визнано винними у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого
ч. 1 ст. 249 КК України та призначено покарання у вигляді 1 року обмеження волі з іспитовим строком 1 рік кожному. Крім того, задоволено позов Ізмаїльської окружної прокуратури про стягнення з них на користь держави заподіяної шкоди довкіллю на суму 828 526 гривень. До знарядь лову та дерев’яного човну застосовано спецконфіскацію у дохід держави”, – прокоментував Роман Тактаров.
 


Загрузка...