В Ізмаїлі та Рені відбулися масштабні семінари з протидії торгівлі людьми

В Ізмаїлі та Рені відбулися масштабні семінари з протидії торгівлі людьми

Цього тижня в Ізмаїлі та Рені відбулися два масштабних семінари з протидії торгівлі людьми для працівників державних установ, соціальних служб, психологів, поліцейських та освітян Ізмаїльського району.

Організаторами заходів виступив благодійний фонд “Карітас Одеса УГКЦ”, а темою зустрічей стала торгівля людьми та трудова експлуатація; ідентифікація осіб, які постраждали від торгівлі людьми; механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні.

Під час заходу присутні обговорювали види та ознаки сучасної торгівлі людьми, актуальне законодавство та види допомоги постраждалим. Також фахівці благодійного фонду розповіли з власного досвіду про злочини під час війни, способи ідентифікації та можливості допомоги постраждалим цивільним полоненим.

Найбільшим досягненням зустрічі стало об’єднання зусиль і досвіду представників різних інституцій та благодійного фонду “Карітас Одеса УГКЦ” щодо протидії цього злочину на Одещині: за даними першого кварталу 2024 року, Одеська область увійшла в “антитоп” за кількістю жертв торгівлі людьми – тут відповідний статус отримали 13 постраждалих, а фонд має дієвий механізм підтримки у цій галузі та багаторічний досвід.

На завершення, присутні на обох заходах у довільній формі обговорили болючі для їхніх організацій питання у галузі протидії, можливості переадресації для розширення допомоги та отримали сертифікати про відповідне навчання.

Фото – Ірина Чиркіна

Джерело: izmnews.info



Загрузка...