В Ізмаїлі діти досліджували традиції вишиванки (фото)

В Ізмаїлі діти досліджували традиції вишиванки (фото)

До Дня Вишиванки у Самоорганізованому учбовому просторі (СОУП Ізмаїл) Благодійного фонду “Карітас Одеса УГКЦ” відбувся безкоштовний інтерактивний освітній захід для дітей містян та переселенців.

Малеча досліджувала історію та традиції української вишиванки, вивчала значення візерунків та кольорів, а також з захопленням дізналася про візерунок як спосіб кодування абетки. Кожний присутній зміг закодувати у візерунок власне ім’я, а у ході майстер-класу виготивити собі сувенір з елементами вишиванки на пам’ять.

“Такий захід в Ізмаїлі збирає малечу вже котрий рік, – розповів менеджер соціальної сфери БФ “Карітас Одеса УГКЦ” Юрій Берлінський, – адже дітки з захопленням хочуть дізнатися щось нове у неформальний спосіб, особливо якщо це стосується їхньої української ідентичності. Тому ми будемо продовжувати таку традицію і дуже дякуємо батькам, які залучають підростаюче покоління до шанування української культури”.

Нагадаємо, що СОУП Ізмаїл – це благодійний проєкт Благодійного фонду “Карітас Одеса УГКЦ”, у межах якого безкоштовні освітні послуги отримують діти з родин соціально вразливих категорій.

Джерело: izmnews.info

 



Загрузка...