300 учасників: в Ізмаїлі стартував всеукраїнський турнір з вільної боротьби

300 учасників: в Ізмаїлі стартував всеукраїнський турнір з вільної боротьби

В Ізмаїл з’їхалися спортсмени з різних куточків України на VI всеукраїнський турнір з вільної боротьби пам’яті майстра спорту міжнародного класу Віктора Дєхтярьова і майстра спорту України Віктора Коваленка.

Палац спорту Ізмаїла сьогодні, 17 травня, приймав близько 300 спортсменів з Чернігова, Миколаєва, Одеси, Южного, Білгород-Дністровського, Татарбунар, Арцизу, Кілії, Рені. Також, звичайно, в турнірі взяли участь господарі – спортсмени з Ізмаїла.

На урочистому відкритті були присутні заступник міського голови Сергій Лузанов, начальник міського відділу фізичної культури і спорту Тетяна Морій, голова Одеської обласної асоціації спортивної боротьби Тріфон Антов.

Учасники змагань хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх, хто загинув через військову агресію рф в Україні.

Після звучання державного гімну України був даний старт змаганням. Удачі учасникам побажали заступник міського голови Сергій Лузанов та начальник міського відділу фізичної культури і спорту Тетяна Морій. А голова Одеської обласної асоціації спортивної боротьби Тріфон Антов подякував Ізмаїльському міському голові Андрію Абрамченку за всебічне сприяння організації змагань такого рівня саме в Ізмаїлі і надання для їх проведення найкращої спортивної арени міста – Палацу спорту.

Також під час урочистого відкриття змагань стало відомо, що наказом департаменту фізичної культури, спорту і туризму Одеської ОВА присвоєно спортивний розряд «Кандидат у майстри спорту України» вихованцям відділення вільної боротьби Ізмаїльської ДЮСШ. Срібний призер чемпіонату України з вільної боротьби серед спортсменів до 17 років Юрій Переверза отримав посвідчення із рук заступника міського голови Сергія Лузанова. Також Юрій Переверза був нагороджений грошовою премією за успішний виступ у чемпіонаті України під керівництвом борцовського клубу «Бесарабський вольник» (директор Олег Славенко).

Також було нагороджено учасника чемпіонату України з вільної боротьби серед спортсменів до 20 років Владислава Веретильного, який увійшов у п’ятірку найсильніших борців України.

Ще одне посвідчення чекає на свою власницю, переможницю чемпіонату України з вільної боротьби серед спортсменів до 15 років, бронзову призерку чемпіонату України серед юнаків та дівчат до 17 років Ірину Бухтіну. Сьогодні Ірина не змогла бути присутньою на всеукраїнському турнірі в Ізмаїлі, бо у складі збірної команди України бере участь у чемпіонаті Європи серед спортсменів до 15 років, який саме зараз проходить в Греції, в м.Лутраки.

Змагання в Палаці спорту триватимуть два дні. Вже завтра після фінальних сутичок визначаться переможні і буде проведено церемонія нагородження найкращих спортсменів та переможців турніру.

Джерело: izmacity.com



Загрузка...