Ізмаїльські охоронці кордону розповіли детальніше про порядок надання перепусток і перебування осіб у прикордонній смузі

Ізмаїльські охоронці кордону розповіли детальніше про порядок надання перепусток і перебування осіб у прикордонній смузі

Під час нещодавньої наради, що відбулася в Ізмаїльській районній військовій адміністрації 15 травня, були обговорені положення Постанови Кабінету міністрів України №1147 від 27.07.1998, до якої 7 грудня 2023 року були внесені зміни, що регулюють порядок надання перепусток і перебування осіб у прикордонній смузі згідно з вимогами режиму воєнного стану, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Зазначається, що відповідні зміни викликали значний резонанс серед громадськості Ізмаїльського району, тому перший заступник начальника загону-начальник штабу Ізмаїльського прикордонного загону полковник Володимир Галецький надав більш детальні роз’яснення.

Отже, дозвіл на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт чи пропуск у прикордонну смугу надається відповідним органом Державної прикордонної служби на безоплатній основі протягом 10 робочих днів з дня надходження звернення, в якому зазначаються:

1) прізвище, ім’я та по батькові, дата народження, громадянство особи, яка перебуватиме у межах прикордонної смуги, реквізити документа, що посвідчує її особу, місце проживання, засоби зв’язку;

2) вид дозволу та строк дії дозволу;

3) мета та правові підстави для отримання дозволу.

При цьому дозвіл на проживання жителів місцевостей, розташованих у межах прикордонної смуги, надається безстроково, а на перебування працівників підприємств, установ, організацій, розташованих у межах прикордонної смуги — на один рік.

Крім того, було зазначено, що право на в’їзд, перебування і пропуск у прикордонну смугу без дозволу мають у тому числі особи, рух яких починається та закінчується за межами прикордонної смуги і виконується автомобільним або залізничним транспортом дорогами загального користування державного значення без зупинок. Також постановою визначено, що до прикордонної смуги не включаються населені пункти і місця масового відпочинку населення.

За додатковою інформацією було рекомендовано звертатись до Контактного центру ДПСУ за тел. (044) 527-65-71, (044) 527-63-63.

Подання заявок здійснювати на електронну пошту Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра..

Фото – ДПСУ

Джерело: «Юг.Today»



Загрузка...