Житель Ізмаїльського району розміщував у забороненій соцмережі «Однокласники» символіку комуністичного минулого

Житель Ізмаїльського району розміщував у забороненій соцмережі «Однокласники» символіку комуністичного минулого

Уродженець селища Суворове систематично поширював у забороненій соціальній мережі держави-агресора символіку комуністичного тоталітарного режиму. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Чоловік достовірно знав про блокування в країні доступу до вказаної соціальної мережі на підставі рішення, прийнятого Радою національної безпеки і оборони України наприкінці квітня 2017 року. Незважаючи на це, він продовжував відвідувати вказану соцмережу та протягом 2018-2022 років на своїй сторінці, шляхом репосту, поширював публікації композицій із зображенням герба та прапору СРСР, серпа, молота та п`ятикутної зірки, герба СРСР та гербів 15-ти союзних радянських республік та приписом «Поздравляю с Днем образования СССР» тощо.

Порушника чинного законодавства України було викрито та притягнуто до кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про поширення та публічне використання символіки комуністичного режиму.

В судовому засіданні чоловік повністю визнав провину у зазначеному діянні, підтвердивши добровільність укладення ним з прокурором угоди про визнання винуватості.

8 травня Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області ухвалив вирок у даній кримінальній справі, затвердивши названу угоду.

За вчинене засуджений мешканець Ізмаїльщини отримав два роки позбавлення волі без конфіскації майна. Разом з тим, його звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком один рік, протягом якого він зобов’язаний періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти цей орган про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Поширення публікацій із зображенням комуністичної символіки також  «полегшать кишені та гаманець» засудженого, оскільки він повинен сплатити на користь держави витрати  на проведення експертизи в сумі 14338,80 грн.

Джерело: Бессарабія.UA



Загрузка...