Мешканець Ізмаїла, який сів п’яним за кермо та скоїв наїзд на людину, постав перед судом: як його покарали?

Мешканець Ізмаїла, який сів п’яним за кермо та скоїв наїзд на людину, постав перед судом: як його покарали?

За скоєне підсудному загрожувало покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років, проте суд пожалів. Замість в’язниці мешканець Ізмаїла сплатить чималий штраф та найближчі три роки ходитиме пішки, адже посвідчення водія його позбавлять. Про це повідомляє “Махала” з посиланням на судовий реєстр. 

Подія, за яку обвинуваченого притягнули до відповідальності, сталася наприкінці листопада 2023 року у селі Нова Некрасівка. Підсудний, перебуваючи напідпитку, сів за кермо автомобіля «Chevrolet Lacetti», виїхав на зустрічну смугу та скоїв наїзд на місцевого жителя, який йшов попереду по узбіччю дороги у попутному напрямку.

Внаслідок автопригоди потерпілий отримав чисельні перелами тазу та ребер, від чого потерпілий тривалий час знаходився на реабілітації. 

Під час судового розгляду обвинувачений визнав себе винним, детально розповів про обставини події. Він зазначив, що того дня алкоголь він не вживав – то були залишки застілля, на якому він відпочивав за день до події. 

Прокинувшись зранку він сів за кермо, щоб повернуся до Ізмаїла, бо вважав, що ознаки спʼяніння зникли. Проїжджаючи через село він мав повернути ліворуч, але його смуга для руху була занесена снігом, а на лівій смузі йшов потерпілий. Підсудний подав звуковий сигнал, щоб пішохід надав йому дорогу, та виїхав на зустрічну смугу. Проте пішохід не зрозумів наміру водія та продовжив рухатися, через що і сталася ДТП.

Після зіткнення потерпілий самотужки піднявся та відмовився від пропозиції підсудного відвезти його до медичного закладу. Вже коли на місце приїхала поліція та швидка, чоловіка госпіталізували. Як зазначив підсудний, витрати на лікування та матеріальну шкоду він повністю виплатив.

Через декілька місяців після події потерпілий помер, але аварія з цим не пов’язана. Проте підсудний все одно взяв на себе матеріальні витрати на його поховання.

Обвинувачений попросив суддю не карати його суворо та не позбавляти права керування, адже він є батьком чотирьох дітей та працює водієм, щоб утримувати родину. 

Суд лише частково дослухався до прохання підсудного. Позбавлення волі було замінено на штраф у розмірі 68000 гривень. Проте залишити за обвинуваченим право на керування автомобілем суд не погодився та вирішив позбавити його посвідчення та три роки. 

Крім того, підсудний має сплатити на користь держави 7572,80 грн за залучення експертів. 

Джерело: mahala



Загрузка...