В Ізмаїльському районі на озері Ялпуг виявлено браконьєра: риба та раки вилучені(фото)

В Ізмаїльському районі на озері Ялпуг виявлено браконьєра: риба та раки вилучені(фото)

Сьогодні, 27 березня, природоохоронці під час здійснення заходів щодо збереження водних біоресурсів на озері Ялпуг біля села Котловина Ренійської територіальної громади виявили браконьєра. Про це інформує Бессарабія.UA з посиланням на Державну екологічну інспекцію Південно-Західного округу.

Громадянин здійснював лов карасів та раків знаряддями лову, забороненими для любительського рибальства – сітками ставними лісковими.

За розрахунком спеціалістів, сума збитку, завдана правопорушником водному господарству України, складає 86 тисяч гривень.

Щодо браконьєра складено протокол за частиною 4 статті 85 (грубе порушення правил рибальства) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкція зазначеної статті передбачає стягнення у виді штрафу на громадян від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої. Аналогічні дії  посадових осіб  тягнуть за собою накладання штрафу від 510 до 850 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

Джерело: Бессарабія.UA



Загрузка...