В Ізмаїлі пройшов концерт пам'яті Володимира Івасюка «Візьми з собою мою пісню – я в неї щастя наспівав…»

В Ізмаїлі пройшов концерт пам'яті Володимира Івасюка «Візьми з собою мою пісню – я в неї щастя наспівав…»

В залі Ізмаїльської музичної школи ім. М.Чембержі пройшов концерт «Музика поза часом», до 75-річчя від дня народження композитора, співака української естради Володимира Івасюка. Доля виділила йому лише 30 років. За таке коротке життя він написав майже 150 пісень, камерні твори, симфонічні сюїти, музику до театральних спектаклів. 

Був професійним лікарем, неординарним живописцем. Грав на скрипці, фортепіано, гітарі, віолончелі. Встиг стати легендою української пісні. Скільки він ще міг написати, як би не трагічна доля! 

Концертну програму підготували та провели викладачі школи Аліна Чабан (сольний спів), Вікторія Первушина (фортепіано) та учні їх класів. Хвилював та захоплював слухачів кожний виступ учасників концерту.

У виконанні юних вокалістів Іовчевої Злати, Гранич Олександри, Королькової Марини, Гайдай Алли, Гайдай Еріки звучали відомі пісні композитора. Серед них «Пісня буде поміж нас», «Тільки раз цвіте любов». В оригінальних обробках для фортепіано у виконанні Радєва Юрія, Радєвої Лариси, Коваленко Софії, фортепіанного дуету Василевського Павла та Первушиної Вікторії, випускниці школи Радєвої Олесі звучали всім відомі хіти української естради «Червона рута», «Водограй», «Я піду в далекі гори», «Залишені квіти».

Також на концерті можна було почути пісні, які не сильно відомі загальному колу, але вони є яскравим взірцем любові Володимира Івасюка до рідного краю, до Батьківщини, до рідної мови.

У виконанні Аліни Чабан, концертмейстер Вікторія Первушина прозвучали «Нестримна течія», «Балада про Мальви»- це ті пісні, які передають почуття матері, жінки, коханої- це те з цим ми живемо наразі.

Пісні Володимира Івасюка й досі актуальні, вони сучасні, вони відлуння сьогодення. Завдяки його пісням Україну краще відчули не тільки за кордоном, а й самі українці. Відчули ту силу, самобутність ту незалежність, яку ми й виборюємо і зараз. Ці пісні об’єднують усіх нас, наповнюють серця, надихають і зміцнюють, допомагають вистояти та дають надію на Перемогу.

В Ізмаїлі пройшов концерт пам'яті Володимира Івасюка «Візьми з собою мою пісню – я в неї щастя наспівав…» 

За матеріалами інтернет-ресурсів підготувала Оксана Картельян, Місто 24

Джерело: gorod24.info



Загрузка...