Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

До Великодня залишається ще трохи більше тижня, проте господині вже замислюються про святкове меню. Головна страва на столі – це, звичайно ж, паска, яку можна приготувати з двома видами тіста або на 10 жовтках. theLime також підібрав простий і швидкий рецепт паски на бездріжджовому тісті, яким поділилася авторка кулінарного каналу "Прості Рецепти з Юлією Шевчук".

 

Інгредієнти на 1 паску: борошно (250 г), яйце (1 шт.), цукор (150 г), вершкове масло 82% жирності (100 г), молоко (150 мл), сметана (2 склянки), сухофрукти (100 г), кукурудзяний крохмаль (2 ст. л.), розпушувач (1 ч. л.), сода (на кінчику ч. л.), сіль (щіпка), ванільний цукор (1-2 ч. л.).

Інгредієнти для глазурі: яєчний білок (1 шт.), цукрова пудра (100-150 г), сік лимона (1-2 ч. л.).

Приготування:

Заздалегідь дістаємо всі продукти з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури.

Родзинки або сухофрукти промиваємо в проточній воді, а потім заливаємо окропом на декілька хвилин, потім зливаємо воду, викладаємо на паперові рушники.

Змішуємо в окремій мисці майже всі сухі інгредієнти: просіяне через сито борошно, кукурудзяний крохмаль, розпушувач, ванільний цукор, трохи солі та соди. Все ретельно перемішуємо вінчиком.

В інший посуд розбиваємо яйце, додаємо до нього весь цукор. Збиваємо до стану пишної білої піни. Потім виливаємо сюди тепле молоко та сметану, знову збиваємо міксером.

Потім до рідких інгредієнтів додаємо розтоплене вершкове масло – важливо, щоб воно не було надто гарячим.

Поступово – невеликими порціями – додаємо всі сухі інгредієнти, починаємо замішувати тісто вінчиком.

Потім вводимо в тісто родзинки або будь-які інші сухофрукти за смаком, перемішуємо.

Готове тісто залишаємо на 5-10 хвилин.

Заздалегідь вмикаємо духовку, щоб вона розігрілася до 180°С.

Наповнюємо паперові форми для паски приблизно на дві третини і ставимо в розігріту духовку.

Поки паски в духовці, можна приготувати класичну білкову глазур.

В окрему піалку розбиваємо яйце та відокремлюємо від нього білок. Білок збиваємо міксером до одержання піни, потім поступово вводимо цукрову пудру. Потім вливаємо сік половини лимона, знову збиваємо.

Готовність паски без дріжджів перевіряємо дерев'яною шпажкою.

Коли паска повністю охолоне, прикрашаємо її білковою глазур'ю та декором за бажанням.

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...