Мешканця Ізмаїльського району викрили у перевезенні риби невідомого походження, у тому числі червонокнижної

Мешканця Ізмаїльського району викрили у перевезенні риби невідомого походження, у тому числі червонокнижної

У місті Рені виявили за кермом автомобіля місцевого жителя, який порушив правила дорожнього руху, здійснивши зупинку на пішохідному переході. Правоохоронці склали відносно водія постанову за ч. 1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення і наклали стягнення у вигляді штрафу розміром 340 гривень. Однак, разом із тим, в салоні автомобіля поліцейські виявили ящики з більше ніж сотнею різних видів риби, серед якої були короп, карась, судак, щука, товстолоб та стерлядь, яка відноситься до роду осетрових і занесена до Червоної книги України. Документів, які б підтверджували законність походження риби та її перевезення, у чоловіка не було. Про це повідомили у ГУНП в Одеській області, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Викликані на місце події дізнавачі вилучили водні біоресурси в якості речових доказів і на час проведення досудового розслідування передали на відповідальне зберігання до спеціалізованого приватного підприємства.

За попередніми підрахунками фахівців-екологів, їх виловом рибному господарству України були нанесені збитки розміром майже 700 тисяч гривень.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості за ознаками частини 1 статті 249 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за незаконне зайняття рибним промислом, що  заподіяло істотну шкоду. Дане правопорушення карається штрафом від 17 до 51 тисячі гривень або обмеженням волі на строк до трьох років.

Зазначається, що походження риби встановлюватимуть у ході слідства, а експерти визначать точний розмір заподіяної шкоди. Вже після цього вирішуватиметься питання щодо остаточної правової кваліфікації дій фігуранта та повідомлення йому про підозру.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Джерело: yug.today



Загрузка...