Предстоятель ПЦУ перебуває з офіційним візитом в Одесі(фото)

Предстоятель ПЦУ перебуває з офіційним візитом в Одесі(фото)

Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній 7 вересня 2024 року прибув на Одещину з Першосвятительським візитом.

За повідомленнямпресслужби ПЦУ, при в’їзді до Одеси Предстоятеля помісної Української Православної Церкви зустрів архиєпископ Одеський і Балтський Афанасій, єпископ Херсонський і Каховський Борис, секретар Одеської єпархії протоієрей Теодор Оробець та духовенство єпархії.

Київський і всієї України Епіфаній в Одесі зустрівся з головою ОВА Олегом Кіпером.

Сторони обговорили соціальну й релігійну ситуацію в регіоні, роль Церкви в українському суспільстві, намагання агресора використовувати Церкву і питання віри для досягнення власних загарбницьких цілей та низку інших тем, які становили предмет спільного зацікавлення.

Наприкінці зустрічі Митрополит Епіфаній закликав до консолідації зусиль задля перемоги України.

Митрополит Епіфаній також зустрівся з керівництвом та курсантами Одеського державного університету внутрішніх справ.

Під час зустрічі мова йшла про значення незалежності, важливість єднання та любові, протистояння злу та здатність кожного з нас боротися із ним.

«Перемога залежить від кожного з нас, і кожен із нас має робити все від нього залежне. Кожен на своєму місці. Хай навіть здається, що кожен окремий внесок незначущий, – ми не самі. Українці єднаються перед обличчям біди, і начебто невеликі зусилля кожного окремо стають величезною силою, що наближає нашу перемогу, торжество добра і справедливості», – сказав Митрополит Епіфаній.

Також Предстоятель ПЦУ відповів на запитання курсантів.

Ректор університету доктор юридичних наук, доцент, заслужений працівник освіти України Дмитро Швець висловив вдячність Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію за натхненні слова та зустріч з українською молоддю.



Загрузка...