В Одеському обласному ТЦК прокоментували фізичний конфлікт між своїм співробітником та цивільною жінкою

В Одеському обласному ТЦК прокоментували фізичний конфлікт між своїм співробітником та цивільною жінкою

Сьогодні, 7 вересня, соцмережами ширитьсяся відео, на якому зафіксовано, як в Одесі представник ТЦК та СП вчиняє фізичне насильство стосовно цивільної жінки. На жаль, у соцмережах немає зйомки передісторії конфлікту. Своє пояснення ситуації надали в Одеському обласному ТЦК та СП, передає інформаційна агенція  «Юг.Today».

Військові розповідають, що сталося це біля будівлі збірного пункту міста Одеси. За їх словами, громадянка в емоційному стані вчиняє дії, які мають на меті перешкоджанню роботи РТЦК та СП. Вона свідомо заблокувала ворота збірного пункту, перешкоджаючи в’їзду та виїзду службового транспорту, а також симулювала фізичну недугу, ніяк не реагуючи на зауваження військовослужбовців роти охорони ТЦК.

«Військовослужбовці ТЦК та СП діяли відповідно до законодавства та викликали наряд патрульної поліції. По приїзду поліції громадянка почала вести себе ще агресивніше, здійснивши напад на транспортний засіб, що виїжджав з території збірного пункту. Водій транспортного засобу, захищаючи службове майно, намагався завадити протиправним діям громадянки. Цей момент і потрапив на відео, яке викривлено та подано в анонімних телеграм-каналах», – пишуть в Одеському обласному ТЦК та СП.

Також військові нагадали, що під час воєнного стану перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України або інших військових формувань може кваліфікуватися за статтею 141-1 Кримінального Кодексу України. Крім того, напад на службовий транспорт може бути розцінений як посягання на майно Збройних Сил України.

«Керівництво ТЦК та СП закликає громадян дотримуватися законодавства і не піддаватися на провокації. Поширення неперевіреної або спотвореної інформації лише сприяє дезінформації та грає на руку ворогу», – йдеться у дописі.


Загрузка...