7000 доларів за перетин кордону: поліцейські Одещини затримали організатора нелегальної схеми

7000 доларів за перетин кордону: поліцейські Одещини затримали організатора нелегальної схеми

38–річний приватний підприємець налагодив додатковий спосіб заробітку. За винагороду він обіцяв чоловікам призовного віку безперешкодний виїзд до Молдови. Фігуранту оголошено підозру та загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Заблокували нелегальну схему перетину кордону слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області спільно зі співробітниками ГУ ВБ СБУ. 

Правоохоронці встановили, що для реалізації плану зловмисник вступив у змову з наразі невстановленими особами. Чоловіків призового віку, котрі бажали покинути країну, він підшукував серед знайомих. 

У ході проведення подальших слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували, як в кінці травня одесит зустрівся з «клієнтом» та розповів порядок та умови перетину кордону. Вартість послуги для кожного чоловіка складала 7 000 доларів. Друга зустріч відбулася в кінці червня вже безпосередньо при передачі пакету документів. 

Правопорушника затримали «на гарячому» під час отримання частини коштів. 

Поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання та у транспортному засобі зловмисника, під час яких вилучили речові докази, що підтверджують його причетність до злочину. Зокрема: документи, мобільний телефон та частину грошей, отриманих злочинним шляхом.

«На підставі зібраних доказів ми під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомили одеситу про підозру у організації за попередньою змовою групою осіб незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями та сприянні їх вчиненню вказівками. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі ми встановлюємо інших осіб, причетних до скоєння даного злочину. Слідчі дії тривають», - розповіла слідча у справі Юлія Крюкова.

Відділ комунікації поліції Одещини



Загрузка...