В Одесі відкрили новий центр підтримки для жінок та дітей: подробиці

В Одесі відкрили новий центр підтримки для жінок та дітей: подробиці

Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація

Основна мета Safe Space – створення безпечного середовища, в якому жінки та діти зможуть отримати професійну психологічну допомогу. Простір призначений для підвищення стійкості до наслідків стресу після психотравмуючих подій, а також для надання підтримки тим, хто має симптоми психологічної травми. Крім того, він допомагає в соціалізації внутрішньо переміщених осіб, що проживають у Центрі.

На базі Центру працюють психологи, соціальні працівники та соціальні педагоги. Вони забезпечують всебічну підтримку, включаючи індивідуальні та групові консультації, а також освітні програми, що допомагають адаптуватися до нових умов життя.

Відкриття Safe Space стало частиною Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої Оленою Зеленською. Ця програма реалізується за підтримки Координаційного центру КМУ / Mental Health UA, Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я (WHO). Вона націлена на покращення психічного здоров’я населення і забезпечення ефективної підтримки в умовах кризових ситуацій.



Загрузка...