На кордоні з Молдовою завершуються ремонтні роботи на КПП (Фото)

На кордоні з Молдовою завершуються ремонтні роботи на КПП (Фото)

В Білгород-Дністровському районі ремонт контрольно-пропускного пункту “Старокозаче – Тудора” вийшов на завершальну стадію. Про це повідомляє Махала з посиланням на Службу відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області.

На КПП вже влаштовано верхній шар асфальтобетонного покриття, відновлено очисні споруди та системи водозабезпечення, відремонтовано громадські вбиральні та адміністративні приміщення, виконано роботи з благоустрою території та відновлення освітлення.

Наразі тривають роботи з нанесення дорожньої розмітки.

“КПП “Старокозаче – Тудора” – один з пунктів пропуску на Одещині, через який проходять як і експортна та імпортна продукція, так і автобуси та легкові автомобілі. Для більш швидкого та якісного контролю та проходження КПП, вкрай необхідно було виконати такі заходи з поточного ремонту, що описані вище”, – зазначили в Службі відновлення.

Згідно з тендерною документацією найдорожчим виявився ремонт КПП «Рені — Джюрджюлешть», про завершення якого стало відомо минулого тижня. На ці роботи з держбюджету витрачено 48 989 500 гривень. Ремонт КПП “Старокозаче — Тудора” обійшовся країні у 33 160 467 гривень.

Нагадаємо, в березні минулого року Кабмін ухвалив рішення про передачу 29 КПП через державний кордон в підпорядкування Агентства відновлення. Служба відновлення в Одеській області відповідає за 9 пунктів пропуску через державний кордон. Усього на Одещині на їхній ремонт планують витратити 211 мільйонів на поточний ремонт прикордонних пунктів пропуску.

“Модернізація пунктів пропуску вкрай важлива для економіки воюючої країни, адже більшість імпорту та експорту наразі транспортується саме автошляхами”, – зазначили в Службі.

Нещодавно стало відомо, що для безконтактного контролю вантажівок з товарами, які проїжджають через КПП “Тудора – Старокозаче”, у митниці зʼявиться сканер.



Загрузка...