З 17 ЛИПНЯ УКРАЇНСЬКИМ МОРЯКАМ ВІДМОВЛЯТИМУТЬ У ПРОПУСКУ ЧЕРЕЗ ДЕРЖКОРДОН

З 17 ЛИПНЯ УКРАЇНСЬКИМ МОРЯКАМ ВІДМОВЛЯТИМУТЬ У ПРОПУСКУ ЧЕРЕЗ ДЕРЖКОРДОН

Під час виходу з портів України в українських моряків вимагатимуть військово-облікові документи разом із документом, що посвідчує особу. Такою інформацією поділилися самі моряки, повідомив морський юрист Микола ГОЛЬБІН.

Морякам надходить інформація такого змісту:

«Відповідно до вимог п. 17 «Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період», затвердженого ПОСТАНОВОЮ КАБІНЕТА МІНІСТРІВ УКРАЇНИ від 16 травня 2024 р. № 560 «Про затвердження Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період», інформуємо Вас, що з 00. 00 17.07.24 р. під час оформлення суден на вихід, прикордонні наряди здійснюватимуть перевірку наявності в осіб чоловічої статі віком від 18 до 60 років (громадян України) військово-облікового документа (військово-облікового документа в електронній формі) разом із документом, що посвідчує особу».

Військово-облікові документи:

у паперовій формі (військовий квиток, тимчасове посвідчення військовозобов'язаного);
або в електронній формі (з РЕЗЕРВ+).
Як зазначено в документі, у разі відсутності у таких осіб військово-облікового документа (військово-облікового документа в електронній формі) - їм буде відмовлено у пропуску через Державний кордон України.

З метою недопущення затягування часових показників оформлення суден, забезпечення ритмічності роботи ППр, представники влади наполягають на доведенні цієї інформації членам екіпажів суден і, відповідно, їхній завчасній підготовці до цієї перевірки.

Джерело: www.seafarersjournal.com



Загрузка...