У Тарутинській громаді протягом тижня двічі горів ліс

У Тарутинській громаді протягом тижня двічі горів ліс

Відео, на якому вдалечині видно стовпи диму, місцеві жителі оприлюднили у Фейсбук. В коментарях користувачі одразу зазначили, що це справа рук тих, хто палить поля у таку спеку, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Але горять не тільки поля. Тарутинці пишуть, що це горів ліс біля селища Березино.

«Тиждень тому горів правий бік соснового лісу, сьогодні лівий. Дуже любили гуляти цим лісом, дихати сосновим повітрям, збирати гриби, у лісі водилася живність – косулі, кабанчики, фазани, зайчики. Господи пробач! Але щоб повивертало руки у того, хто підніс сірника! Випадково – не віриться! Окремо дякую нашим пожежникам та лісникам, які ціною своєї безпеки не дали поширюватися вогню по балці! Люди бережіть ліс, будь ласка!», – прокоментувала одна з жительок громади.

У головному управлінні ДСНС України в Одеській області зазначають, що горіла суха трава та чагарники. Внаслідок сильного вітру вогонь перекинувся на лісовий масив. Загальна площа пожежі складала 3,5 Га. Завдяки оперативним діям вогнеборців вдалось врятувати 42 Га лісу.

На щастя, загиблих та постраждалих немає. Причина пожежі встановлюється.

Від ДСНС залучались 1 одиниця техніки, 10 вогнеборців, від добровільної пожежної дружини 1 одиниця техніки та 1 чоловік особового складу, 1 одиниця допоміжної техніки.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА



Загрузка...