В Одесі масово палять авто військовослужбовців: хто і чому це робить (відео)

В Одесі масово палять авто військовослужбовців: хто і чому це робить (відео)

В Одесі та області останнім часом активізувалися палії автівок українських військовослужбовців – за місяць зафіксовано вже з десяток випадків підпалів. Місцева влада та правоохоронці на це майже не реагують, не проводиться й робота на випередження.

Реакція на інциденти є хіба від одеських активістів – вони обговорюють підпали в соцмережах та збирають інформацію про можливих паліїв. А стоять за цими інцидентами з авто військових спецслужби країни-агресора РФ.

Вони вербують в мережі охочих підзаробити гроші та детально розповідають їм, де стоїть чий автомобіль та як саме його підпалити. Часто все це відбувається в Telegram.

Про один із таких випадків розповіла журналістка Юлія Химерик. У червні цього року з одеситом звʼязалися працівники ФСБ РФ. Вони запропонували йому роботу – підпалити конкретну автівку, проте чоловік виявився хибною ціллю. Він відмовився співпрацювати з ворогом, проте продовжив витягувати додаткову інформацію з росіян, з якою і пішов до поліції.

З другої спроби він зміг подати заяву, проте зрештою правоохоронці сказали, "що нічого не можуть зробити, бо це ж телеграм".

"Спеціально уточнила перед дописом. Так, в нас є спеціальний відділ в СБУ, який займається такими справами на випередження – тобто до того, як спалять авто. Так, важко розслідувати такі злочини і не завжди вдається. Але вони працюють. Вони є. І поліція про них знає. Але чомусь в цьому випадку вирішили нічого не робити", – зазначила Химерик.

В Одесі масово палять авто військовослужбовців: хто і чому це робить. Відео

Джерело: incident.obozrevatel.com

В Одесі масово палять авто військовослужбовців: хто і чому це робить. Відео

 



Загрузка...