За яких умов Україна може закрити кордон з Молдовою

За яких умов Україна може закрити кордон з Молдовою

Якщо у Молдові до влади прийдуть проросійські партії, то Україна може частково чи повністю закрити кордон із республікою. Про це в ефірі передачі Moldova Live на телеканалі Exclusiv TV сказав посол України в Молдові Марко Шевченко, чий термін повноважень добігає кінця, пише NewsMaker.md.

«Що стосується політичних партій, які говорять про партнерство з росією… (…) Україна перебуває у стані найжорстокішої війни з росією. І раптом у Молдові приходять до влади партії, які кажуть, що росія має бути стратегічним партнером республіки. Як до цього має поставитися Україна? (…) Мені здається, що було б нормально очікувати, що в цьому випадку природним кроком з боку України було б посилити безпеку всього свого кордону з РМ. (…) Перший крок безпеки – це закрити кордон. Або для товарів та людей, або тільки для товарів, чи людей. Але починаємо спочатку з людей, бо через кордон проходять диверсанти, переодягнені російські військові», – сказав Шевченко, зазначивши, що це його особисті міркування.

Молдовські журналісти нагадують, що наприкінці травня Марко Шевченко привітав пакт «За Європу», який підписали 13 молдовських партій. Виступаючи на офіційній церемонії, дипломат звернувся до громадян, які виступають проти вступу Молдови до ЄС. Шевченко заявив, що «часи, коли можна було обирати або Захід, або Схід, минули». «При цьому війна йде зі Сходу. І якщо ви обираєте Схід, то маєте розуміти, що берете квиток на війну», – наголосив він.

Зазначимо, що гіпотетичне закриття кордонів з Молдовою – це автоматичне закриття доступу жителям Одещини до найближчого до регіону аеропорту у Кишиневі.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Джерело: yug.today



Загрузка...