За доказами поліцейських чоловік, який чинив домашнє насильство над матір’ю, отримав обвинувальний вирок суду

За доказами поліцейських чоловік, який чинив домашнє насильство над матір’ю, отримав обвинувальний вирок суду

Один рік позбавлення волі з іспитовим строком  – таке покарання призначив суд правопорушнику.

Також він виніс засудженому обмежувальний припис, яким заборонив протягом пів року наближатися до потерпілої та у будь-який спосіб контактувати з нею, і зобов’язав пройти програму для кривдників.

Поліцейські встановили, що 31-річний житель Березівського району у нетверезому стані навідувався додому до 47-річної матері, зазивав її скласти йому компанію за хмільним застіллям, але отримував відмову та докори.

Це обурювало чоловіка і він починав скандалити та ображати матір. 

Кожного разу жінка зверталась у поліцію, і правоохоронці за домашнє насильство складали відносно кривдника протоколи за ч.ч. 1 та 2 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, виносили термінові заборонні приписи, якими забороняли в будь-який спосіб контактувати з потерпілою, та попереджали про кримінальну відповідальність у разі, якщо він не змінить свого ставлення до неї.

Суд виносив правопорушнику покарання у вигляді штрафів.

Коли домашнє насильство набуло систематичного характеру поліцейські розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

«В ході слідства ми зібрали достатньо доказів та під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої. Обвинувальний акт ми скерували до суду, який визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді одного року позбавлення волі з іспитовим строком один рік, виніс обмежувальний припис, яким заборонив протягом пів року наближатися до матері та у будь-який спосіб контактувати з нею, а також поклав на нього обов’язок пройти пробаційну програму для кривдників

«Подолання домашнього насильства», - прокоментував начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.

Шановні громадяни! Не замовчуйте і не терпіть домашнє насильство. Якщо ви стали жертвами цього правопорушення звертайтеся по допомогу до поліції.



Загрузка...