Як проходить поливний сезон на півдні Одещини на початку літа

Як проходить поливний сезон на півдні Одещини на початку літа

Станом на перше червня поточного року Кілійським міжрайонним управлінням водного господарства укладено з водокористувачами 111 договорів про надання послуг, пов’язаних із забором води з використанням водозабірних споруд господарства на загальну площу поливу 12,9 тис.га. Про це повідомили у соцмережах Кілійського МУВГ, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Наразі 26 насосних станцій Кілійського МУВГ забезпечують подачу води на 9 водогосподарських систем Ізмаїльського, Білгород-Дністровського, Болградського районів згідно з заявками водокористувачів в межах обслуговування.

На початок літа вже було полито 7043 га сільськогосподарських культур, зокрема затоплено 2723 га рису, а в комерційну точку виділу подано 18 216 тис.м³ води.

Сільгоспвиробники, що користуються послугами Кілійського МУВГ, вирощують на півдні Одещини рис, пшеницю, ячмінь, виноград, полуницю, картоплю, цибулю, горох, сою, нут, кукурудзу, моркву, буряк, інші овочеві, бахчеві та плодові культури тощо.

Зазначається, що полив здійснюється затопленням, дощувальними машинами Valley, Кубань, Фрегат, ДДА-100 МА, ДДН-70, дощувальними машинами барабанного типу SUPER RAIN 135, CASELLA, «Дніпро» та краплинним способом. Краплинне зрошення – це сучасний та ресурсоощадний спосіб поливу, який останні роки набирає темпів в регіоні. Зараз він використовується на площі 2,4 тис.га переважно на землях Татарбунарської зрошувальної системи.

У Кілійському міжрайонному управлінні водного господарства також повідомили, що наразі  працівниками Татарбунарської експлуатаційної дільниці проводиться опломбування водооблікових приладів у водокористувачів з додатковим встановленням антимагнітних наліпок.

Фото – Кілійське МУВГ



Загрузка...