Як наразі виглядають найвідоміші курорти Одещини, життя яких завмерло з початком повномасштабного вторгнення (фото,відео)

Як наразі виглядають найвідоміші курорти Одещини, життя яких завмерло з початком повномасштабного вторгнення (фото,відео)

Затока та Кароліно-Бугаз –одні з найбільш відомих та відвідуваних курортів Одещини та України в цілому. Цьогоріч пляжний сезон тут знов не відкриють, адже через ворожу агресію територія відпочинку майже перетворилася на пустир – серед людей переважно місцеві жителі, які там народилися та вирішили для себе не полишати рідний дім. Про життя курортів Кароліно-Бугазької громади розповіла у сюжеті журналістка «ТСН» Неллі Ковальська.

Ще декілька років тому у будинках вздовж центральної дороги Кароліно-Бугаза та Затоки здавали кімнати відпочивальникам. Наразі через ворожі атаки навіть важко вгадати, який вигляд деякі будівлі мали раніше, адже близько сотні з них– зруйновані або пошкоджені.

«Тут все до моря зруйновано», – кажуть місцеві.

Одна з таких баз відпочинку Затоки виглядає так. Доводиться тільки здогадуватись з того, що уціліло –  що на другому поверсі була більярдна зала. Неушкодженим залишився басейн.

На щастя, удари росії по цій території не забрали жодного життя мешканців, однак ризики великі, адже повноцінних укриттів немає. Річ у тому, що на косі вже на глибині метра — вода, тож облаштувати підземне укриття неможливо.

Разом з базами відпочинку не працює у Затоці й увесь курортний бізнес – крамнички, ринки, ятки, завмерло колесо огляду. До наразі небезпечної місцевості, окрім усього, дістатися не легко, адже в’їзд до центральної частини Затоки обмежений – місцеві можуть дістатися додому без перешкод, а ось приїжджі мають отримувати перепустки та дотримуватися певних правил при проходженні КПП.

Попри такі складнощі, у Кароліно-Бугазі є власники курортного бізнесу, які не полишають сподівань на повернення курорту до життя після Перемоги. Наприклад, Юрій – власник невеликого готелю, який постраждав внаслідок російської ракетної атаки. До повномасштабного вторгнення готель міг прийняти впродовж курортного сезону кілька тисяч відпочивальників.

У день, коли ракета влучила неподалік, Юрій був у готелі. Тоді його разом з ліжком викинуло в коридор. У будівлі зірвало дах, знесло стелі, вилетіли вікна разом з рамами.

«Можете собі уявити мій стан? Все, що ми робили, скільки грошей, скільки праці… Ми багато грошей зайняли, продали, що в нас було, адже ми не могли залишити на зиму отак», – каже власник готелю.

Разом з дружиною вони майже повністю все відновили власними руками.

«Ми надіємося на нашу Перемогу. Затока все одно в нас номер один в країні. Після Криму, напевно…  І працюємо, і донатимо, і все ми робимо для того, щоб все було добре», –  ділиться подружжя.

Як і більшість пляжів Одещини, прохід до моря у Затоці заборонений, адже несе у собі небезпеки, зокрема у вигляді морських мін, які подекуди прибиває до берегів області. Крім того, місцями самі пляжі заміновані. Проте деякі мешканці дозволяють собі хоч трохи насолодитися поруч розташованим морем на більш безпечних, на їх думку, ділянках пляжу.

Фото – ТСН

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Джерело: yug.today

 


Загрузка...