СБУ затримала агента РФ, який підпалив електропідстанції на Одещині

СБУ затримала агента РФ, який підпалив електропідстанції на Одещині

Силовики затримали ворожого диверсанта, який підпалював стратегічні енергооб’єкти на Одещині, ним виявився громадянин однієї з країн Європи, який проживав в Україні та працював на ФСБ.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

У середині квітня цього року він вилив п’ять каністр з бензином на технологічне обладнання двох місцевих електропідстанцій та влаштував пожежі. Сталося займання силових трансформаторів, які забезпечують електроживлення восьми населених пунктів регіону.

За даними слідства, організатором диверсії є злочинець з сусідньої країни Східної Європи. У злочинному світі він має статус «смотрящого» у двох прикордонних містах поблизу України. Він був завербований ФСБ і навесні цього року отримав завдання щодо здійснення серії підпалів на Одещині. Для цього залучив свого спільника, який мав посвідку на проживання в Україні.

За наявними даними, після скоєння злочину виконавець сподівався приховано виїхати за кордон, але СБУ встановила його місцезнаходження та затримала на місцевій автотрасі.

Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України, чоловікові загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Також планується повідомити про заочну підозру організатору диверсії та оголосити його у міжнародний розшук.
Джерело: odessa.online

 



Загрузка...