Одеські інженери передали захисникам неба пристрої, що допомагатимуть полювати на «шахедів» ще ефективніше

Одеські інженери передали захисникам неба пристрої, що допомагатимуть полювати на «шахедів» ще ефективніше

Одеська волонтерська група «Технарі» разом з благодійним Фондом Сергія Притули та фармацевтичною компанією «ІнтерХім» передали підрозділам Повітряного командування «Південь» комплекти оптичного виявлення і підсвічування повітряних цілей ворога. Комплекти були передані для бойової роботи мобільних вогневих груп на південному напрямку. Про це повідомили у пресслужбі ПК «Південь».

Захисники неба отримали від волонтерів 50 пристроїв «Полоз» – винахід «Технарів», який призначених для нічного виявлення, супроводжування та підсвічування «шахедів», про що також у своєму дописі зазначив співзасновник волонтерської групи Геннадій Сульдін. Завдяки цьому наразі 50 мобільно-вогневих груп ППО майже одночасно стали «зрячими»:

«Тепловізори «Полозів» дозволяють бачити шахеди на дистанціях до 2,5 км. Впевнена підсвітка «шахеда» лазерним випромінювачем – до 950 метрів. Цього повністю вистачає для реальних дистанцій ефективного 12,7 мм кулеметного вогню. Най козаки добре бачать та впевнено збивають. Вони вміють, ми їх знаємо, і ми в них віримо», – поділився Геннадій Сульдін.

Волонтер розповів, що передати «Полози» захисникам вдалося завдяки спільній роботі: тепловізори надав Фонд Сергія Притули, штативи профінансувала компанія «ІнтерХім», а все інше зробили «Технарі».

«Ця штука призначена, щоб працювати при будь-якій погоді, у будь-яку пору року і будь-який проміжок часу. І це дійсно спільний проєкт. Ви коли чуєте разом до перемоги – то це саме про це. Ми підготували 50 «Полозів» для фахівців протиповітряної оборони Повітряного командування «Південь». Ми добре знаємо кому ми це передаємо. Ми впевнені, що козаки дуже швидко опанують нове обладнання», – каже Геннадій Сульдін.

Командир мобільних вогневих груп ПК «Південь» на позивний Грек додав, що при створенні пристроїв військові теж надавали свої рекомендації та пропозиції, а також наголосив, що ця допомога є дійсно необхідною для сил протиповітряної оборони.

Детальніше про винахід «Полоз» від одеських інженерів – за посиланням.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Джерело: yug.today



Загрузка...