Обмеження волі загрожує жителю Березівського району за невиконання обмежувального припису суду щодо заборони контактувати з колишньою співмешканкою

Обмеження волі загрожує жителю Березівського району за невиконання обмежувального припису суду щодо заборони контактувати з колишньою співмешканкою

Правоохоронці висунули обвинувачення правопорушнику та відправили його на лаву підсудних.

Житель Стрюківської ОТГ, попри розірвані стосунки з цивільною дружиною, через ревнощі не залишав її у спокої, сварився, робив її життя нестерпним.

За домашнє насильство правоохоронці притягували кривдника до адміністративної (стаття 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення,) та кримінальної (стаття 126-1 Кримінального кодексу України) відповідальності. До того ж судимість за злочин у нього ще не погашена.

Суд призначав чоловіку покарання у вигляді штрафів та громадських робіт, а востаннє ще й виніс обмежувальний припис на три місяці із забороною наближатися до потерпілої та у будь-який спосіб контактувати з нею.

Однак, належних висновків для себе чоловік не зробив і знову вдався до протиправних дій – у стані алкогольного сп'яніння приїхав до колишньої додому і спровокував сварку, чим порушив судову заборону.

Жінка поскаржилась дільничному офіцеру поліції, і правоохоронці розпочали провадження за статтею 390-1 Кримінального кодексу України, якою кваліфікується невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників.

«Ми висунули правопорушнику обвинувачення в умисному невиконанні обмежувального припису, застосованого судом, та скерували обвинувальний акт до суду. За це правопорушення чоловіку загрожує пробаційний нагляд на строк до двох років або обмеження волі на той самий строк», - розповів начальник сектору дізнання Березівського районного відділу поліції Андрій Будько.

Ми вкотре закликаємо громадян: якщо відносно вас чи ваших рідних вчиняють домашнє насильство або ви стали свідком вчинення цього правопорушення, не мовчіть, негайно телефонуйте на спецлінію Національної поліції «102» або Національну «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства за номером 116123 чи Урядову «гарячу лінію» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству щодо дітей за номером 1547.

Також зауважимо, що в Україні посилили відповідальність за домашнє насильство.

Березівський районний відділ поліції



Загрузка...