Мешканця Одещини, який організовував «схеми для ухилянтів», викрили на спробі підкупити прикордонника

Мешканця Одещини, який організовував «схеми для ухилянтів», викрили на спробі підкупити прикордонника

Співробітники Служби безпеки викрили 43-річного одесита на організації схеми незаконного переправлення військовозобовʼязаних через держкордон. Про цей випадок повідомили в Управлінні СБУ в Одеській області та Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби України, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Для реалізації задуманого плану організатор схеми звернувся до прикордонника одного з відділів прикордонної служби Білгород-Дністровського прикордонного загону Держприкордонслужби, аби він посприяв у безперешкодному виїзді за кордон 37-річному мешканцю Одещини. За таку послугу чоловік разом зі своїм «клієнтом» пообіцяли охоронцю кордону 8 тис. доларів США.

Однак, військовослужбовець ДПСУ одразу повідомив СБУ про отриману «пропозицію». У пункті пропуску «Старокозаче», що на кордоні з Молдовою, прикордонники та правоохоронці на гарячому затримали правопорушника під час спроби незаконного переправлення через державний кордон громадянина України призовного віку.

Наразі зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України. Їм оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», а на організатора ще й за ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Заходи з викриття кримінального правопорушення проводились спільною міжвідомчою групою у складі оперативників відділу внутрішньої та власної безпеки по Білгород-Дністровському прикордонному загоні ГВ ВВБ «Південь», Національної поліції та СБУ під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА



Загрузка...