Мешканця Білгород-Дністровського району судитимуть за незаконну вирубку дерев у лісах

Мешканця Білгород-Дністровського району судитимуть за незаконну вирубку дерев у лісах

Поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно жителя Білгород-Дністровського району у незаконній порубці дерев у лісах, що спричинило тяжкі наслідки: своїми діями правопорушник заподіяв державі збитків на суму майже 130 тисяч гривень. Про це повідомили у ГУНП в Одеській області, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Наприкінці січня на території лісового урочища поблизу селища Сарата поліцейські встановили, що 40-річний житель району, не маючи спеціального дозволу на використання лісових ресурсів (лісорубного квитка або ордера), спиляв 35 зростаючих дерев гледичії та софори діаметром від 10-ти до 37-ми сантиметрів. Правоохоронці вилучили в якості речових доказів електропилу та спиляні дерева, на які наклали арешт. Деревину передали на зберігання Державному підприємству «Ізмаїльське лісове господарство». Згідно з висновком судової інженерно-екологічної експертизи, завдані державі збитки  склали майже 130 тисяч гривень.

Правопорушнику висунули обвинувачення у незаконній порубці дерев у лісах, що спричинило тяжкі наслідки. Цей злочин кваліфікується за  частиною 4 статті 246 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до семи років. Обвинувальний акт було скеровано до суду.

Правоохоронці наголосили, що вирубування дерев без відповідних дозвільних  документів, тобто лісорубного або лісового квитка, що засвідчує законність порубки, шкодить навколишньому середовищу та завдає збитків державі, а також закликали бути відповідальними, берегти природу та діяти в межах закону.



Загрузка...