Жителю Одещини винесли вирок за браконьєрство

Жителю Одещини винесли вирок за браконьєрство

31-річного жителя Лиманської територіальної громади поліцейські разом зі співробітниками морської охорони викрили у березні минулого року в акваторії озера Джантшейське, що входить до складу Національного природного парку «Тузлівські лимани».

Чоловік сітками з човна виловив 128 одиниць різних видів риби, серед яких карасі, сазани, окуні.

Правоохоронці вилучили у якості речових доказів заборонене знаряддя лову, човен та водні біоресурси, які передали на зберігання до спеціалізованого приватного підприємства.

За результатами проведеної інженерно-екологічної експертизи, сума завданих правопорушником державі збитків склала майже 290 тисяч гривень.

«У ході досудового розслідування ми зібрали достатньо доказів протиправної діяльності та під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули правопорушнику обвинувачення у незаконному зайнятті рибним промислом, що заподіяло істотну шкоду. До суду правоохоронці скерували обвинувальний акт за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України», – прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Дослідивши надані поліцейськими докази, суд ухвалив вирок, яким визнав підсудного винним та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 25,5 тисяч гривень та зобов’язав відшкодувати завдані державі збитки.

Також суд визначив долю речових доказів – човен, сітки та рибу конфісковано в дохід держави.



Загрузка...