Гості, які останніми тижнями завітали до Білгород-Дністровського району, потребують спокою

Гості, які останніми тижнями завітали до Білгород-Дністровського району, потребують спокою

Вже кілька тижнів Тузлівськими лиманами мандрують рожеві фламінго. Про це на своїй сторінці в Фейсбук розповіли екологи Національного природного парку «Тузлівські лимани».

Перелітають з місця на місце ці птахи у пошуках безпечної локації для гніздування. В минулому році фламінго спершу оселилися дуже близько до населеного пункту. Але присутність людей поблизу їх дуже непокоїла, і врешті решт пернаті покинули свої гнізда.

Згодом, віднайшовши безпечне місце, ці рожеві красені загніздились знову та вивели потомство. Усього на світ з’явилися 192 пташеняти. До речі, 18 з них екологам вдалося кільцювати.

Минулорічне місце гніздування фламінго зараз вкрите водою, тому птахи знову у пошуках.

Екологи просять всіх, хто дізнався про чудових птахів, які мешкають у нацпарку, а також до місцевих жителів, які приїздлять на узбережжя лиманів з проханням, не підходити ближче ніж 300 метрів до цих дивовижних птахів і особливо до їх ймовірних місць гніздування. А ще – не розповсюджувати на загал місце зустрічі, бо не всі люди свідомі і хтось може скористатися цією інформацією, аби нашкодити птахам.

«Серед мільйонів найунікальніших місць світу вони обрали саме наші лимани, вважаючи їх найвдалішим та найбезпечнішим місцем для появи малюків. І ми маємо поважати їх вибір та дати їм шанс на розмноження.

Неймовірні рідкісні птахи, занесені до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, потребують нашого з вами захисту і ми не маємо права їх підвести.

Досліджуйте, вивчайте, цінуйте, оберігайте!» – звертаються вчені до усіх, хто читає цю статтю.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Джерело: yug.today



Загрузка...