В Одесі винесли вирок терористам, які намагалися підірвати ОДА

В Одесі винесли вирок терористам, які намагалися підірвати ОДА

Чоловіки ще у 2014 році заклали вибухівку під будівлею обладміністрації і планували інші теракти.

Суд визнав винними у терористичній діяльності одеситів Владислава Войцеховського 1991 року народження і Миколу Попова 1987 року народження. Заочно їх засудили до 15 років позбавлення волі із конфіскацією усього майна.

Обидва чоловіки належали до проросійської організації «Боротьба», брали участь в Антимайдані й сутичках 2 травня 2014 року. Залучивши ще одного приятеля, вони створили терористичну групу й планували декілька вибухів поблизу адміністративних будівель. У ніч на 2 вересня 2014 року вони підірвали саморобний вибуховий пристрій під будівлею Одеської ОДА. Втім, теракт не здобув значного розголосу у суспільстві.

Войцеховський, Попов та їхній спільник планували інші диверсії, але 12 вересня орендовану ними квартиру обшукали співробітники СБУ і знайшли вибухівку. Терористи близько трьох місяців провели під вартою, але у грудні 2014 року їх обміняли на українських військовополонених.

Войцеховський і Попов після звільнення виїхали до так званої «ДНР». Там їх спочатку два тижні протримали у підвалі, але згодом Войцеховському дозволили приєднатися до збройних формувань бойовиків. У 2017 році він був важко поранений. З початком повномасштабного вторгнення служив в окупаційній російській армії. У листопаді 2023 року він загинув. Про долю і місцеперебування Попова не відомо.



Загрузка...