В Одесі переселенцям надають допомогу у працевлаштуванні

В Одесі переселенцям надають допомогу у працевлаштуванні

З метою сприяння якнайшвидшій інтеграції переселенців до місцевого ринку праці з 3 червня 2022 року в Одесі здійснює роботу Одеський муніципальний центр сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб під гаслом: «Одеський ринок праці – Заякорись в Одесі».

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Функціонування Центру здійснюється шляхом:

— надання на постійній основі інформаційно-консультаційних послуг про наявність вільних робочих місць (вакантних посад) для ознайомлення шукачів роботи з числа внутрішньо переміщених осіб із вакансіями комунальної сфери та підприємств різних видів економічної діяльності міста;
— надання допомоги у складанні резюме;
— формування та оновлення бази вакансій підприємств, установ та організацій комунальної власності територіальної громади м. Одеси, інших суб’єктів господарювання для подальшого працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

У середньому в банку вакансій налічується понад 900 одиниць.

За весь період функціювання до Центру та його філій звернулося 3883 особи, працевлаштовані – 1 559, з яких на підприємства, в установи та заклади комунальної власності територіальної громади міста Одеси — 785 осіб, до інших суб’єктів господарювання – 774.

Серед працевлаштованих осіб, які проживали на адміністративно-територіальних одиницях України, де ведуться бойові дії, переважали регіони: Донецька, Луганська, Миколаївська та Херсонська області.

Муніципальний центр сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб, з одного боку, став надійною опорою та посередником у створенні умов для успішного працевлаштування та соціальної інтеграції ВПО в місцеву громаду. З іншого боку, компенсує нестачу кадрів, які виїхали з міста.



Загрузка...