Заходи на честь Дня пам'яті та перемоги над нацизмом відбулися в Ізмаїлі (фото)

Заходи на честь Дня пам'яті та перемоги над нацизмом відбулися в Ізмаїлі (фото)

Делегація офіційних осіб, серед яких були представники міської та районної адміністрацій, керівництво силових структур, 8 квітня поклали квіти до символів пам'яті про події Другої світової війни в Ізмаїлі.

В Ізмаїлі 8 травня вперше відзначили як День пам'яті та перемоги над нацизмом. Ще минулого року Верховна Рада України встановила 8 травня як єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні. Сьогодні Україна вшановує кожного, хто боровся з нацизмом, а також пам’ять мирних цивільних людей, які загинули або постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл, дітей війни, примусових робітників.

В Ізмаїлі мітинги з покладанням квітів до пам'ятників та меморіальних знаків відбулися із дотриманням заходів безпеки та вимог воєнного часу – лише за участю невеликого кола офіційних осіб.

Розпочалися заходи біля Пам'ятного знаку на вулиці Станційне селище, де під час Другої світової війни було вбито та скинуто в колодязь десятки мирних жителів нашого міста.

Хвилиною мовчання міський голова Андрій Абрамченко, начальник Ізмаїльської РДА Родіон Абашев, голова Ізмаїльської райради Василь Антонюк, перший заступник міського голови Роман Первушин, заступники мера Сергій Лузанов, Сергій Павлухін та Катерина Татаринцева вшанували пам'ять загиблих та поклали квіти до підніжжя знаку.

 
 
 
 

Після цього квіти поклали до підніжжя пам'ятника капітану Платону Семенюку - видатному герою, найкращому льотчику 4-ї авіаескадрильї 2-го полку Чорноморського Флоту, який загинув у нерівному бою в небі над Ізмаїлом.

 
 
 

Після цього делегація відвідала площу перед пам'ятником морякам-дунайцям, який уособлює пам'ять про героїв Дунайської військової флотилії в перші дні війни Другої світової та дні визволення Ізмаїла.

 
 
 

Не залишили без уваги і оновлений Меморіальний знак на вулиці Придунайській, який був збудований за ініціативою та за активної участі мешканців району Копаної Балки. Він символізує пам'ять про людей, які працювали у тилу та загинули у вогні Другої світової війни.

 

 
 
 

Завершилися офіційні заходи на площі Перемоги, де керівництво міста та району поклали квіти до Пам'ятника та стели загиблим воїнам.

 
 
 

- Шановні мешканці Ізмаїла, ветерани нашого міста, - звернувся до ізмаїльчан міський голова Андрій Абрамченко. - 79 років тому Перемогою над нацизмом закінчилась Друга світова війна.

В цій перемозі є великий внесок українського народу: його втрати, його мужність, його подвиг.

Здавалось, що вже ніколи війна не повернеться до Європи, що людство назавжди засвоїло цей кривавий урок.

Але сьогодні український народ мужньо протистоїть широкомасштабній агресії рф, протистоїть ідеології, яка не визнає суверенітет, свободу і незалежність нашої держави, зневажає загальнолюдські цінності.

 

Вже третій рік український народ захищає свою землю, виборює нову Перемогу, сплачує велику ціну за свою волю, право самостійно обирати свій шлях, розбудовувати свою Україну - вільну, демократичну, європейську.

Сьогодні ми згадуємо захисників української землі, які віддали життя, наближаючи Перемогу у Другій світовій війні, згадуємо сучасних Героїв з підрозділів Сил безпеки та оборони, наших співвітчизників, друзів, знайомих, які сплатили велику ціну за нашу свободу.

Згадуємо дітей, жінок, усіх мирних людей, які були вбиті ворогом. Час ніколи не загоїть ці болючі рани.

Вічна памʼять усім загиблим!

Вічна слава героям!

Ми переможемо – бо ми на своїй землі.

Від імені нашої громади - велика шана Захисникам України усіх поколінь!

Разом наближаємо Перемогу українського народу!

Слава Україні!

Джерело: Ізмаїл Сіті



Загрузка...