Допомогли правоохоронці сусідньої країни: військовослужбовець з Одещини незаконно потрапив до Молдови

Допомогли правоохоронці сусідньої країни: військовослужбовець з Одещини незаконно потрапив до Молдови

У Молдові чотирьох осіб, включаючи двох співробітників Прикордонної поліції, підозрюють у співучасті у незаконному в’їзді до Молдови військовослужбовця. Про це пише NewsMaker.md.

Після звернення Прикордонної поліції співробітники слідчого відділу МВС під керівництвом Прокуратури боротьби з оргзлочинністю та за підтримки спецназу Fulger виявили схему нелегальної міграції.

Двох прикордонників та двох цивільних підозрюють у тому, що вони допомогли українському військовослужбовцю незаконно перетнути кордон Молдови за $10 тис.

За даними слідства, 21-річний український військовий передавав гроші частинами. Спочатку він переказав близько $2 тис. одному із членів злочинної групи в Україні. Пізніше в Одесі передав 3500 доларів іншому члену злочинної групи — цивільній особі з Придністров’я, з якою спілкувався телефоном, після того, як вони зв’язалися через Telegram. Ще 4500 доларів він заплатив після незаконного перетину східного кордону Молдови.

«Перед перетином кордону двоє цивільних чоловіків проінструктували солдата про те, як поводитися, і надали йому особистий транспорт до пункту перетину кордону. Прибувши на місце, двоє підозрюваних прикордонників забезпечили його в’їзд до Молдови», – повідомили у прикордонній поліції.

Правоохоронці провели обшуки у будинках, особистих автомобілях та службових приміщеннях прикордонників та цивільної особи. В результаті вилучили речі, які стосуються справи та затримали одного цивільного.

Розслідування продовжується.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Джерело: yug.today



Загрузка...