Житель Подільського району отримав обвинувальний вирок суду за вчинення домашнього насильства

Житель Подільського району отримав обвинувальний вирок суду за вчинення домашнього насильства

За доказами поліцейських правопорушник був засуджений до 200 годин громадських робіт.

Об’єктом тортур домашнього тирана стала його співмешканка, з якою він виховував двох малолітніх дітей. Жінка кілька разів зверталась до поліції, коли її цивільний чоловік, перебуваючи у стані сп’яніння, влаштовував вдома сварки, ображав її лайкою, принижував, чинив психологічний тиск. Відносно громадянина поліцейські тричі протягом року складали адміністративні матеріали за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якою кваліфікується домашнє насильство, а суд карав правопорушника штрафами. 

Однак належних висновків для себе чоловік не зробив і продовжив кривдити жінку.

Після чергової сварки, що супроводжувалася криками, погрозами, приниженням гідності співмешканки, відносно правопорушника слідчими поліції було розпочате провадження за ознаками ст. 126-1 Кримінального кодексу України. Нею вже кваліфікується систематичне вчинення домашнього насильства. Проведена в рамках кримінального провадження судово-психологічна експертиза підтвердила, що ситуація, яка склалася в родині, стала психотравмувальною для потерпілої та їй завдано психологічних страждань.

«На підставі зібраних доказів слідчі під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у домашньому насильстві, а саме в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призводить до психологічних страждань, погіршення якості життя потерпілої особи. Обвинувальний акт ми скерували до суду, який виніс рішення щодо покарання правопорушника», - розповів начальник сектору поліцейської діяльності № 2 Подільського районного управління поліції Сергій Чепіль.

Суд, дослідивши докази, зібрані поліцейськими на етапі досудового слідства, визнав обвинуваченого винним і призначив йому покарання у вигляді 200 годин громадських робіт.

Жінка більше не проживає зі своїм кривдником. А поліцейські вкотре закликають громадян не терпіти сімейних тиранів, а одразу дзвонити на спецлінію «102» або звертатися до найближчого територіального підрозділу поліції. Крім того, цілодобову психологічну та юридичну консультації з питань запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерній дискримінації потерпілі можуть отримати за номером Національної безкоштовної «гарячої лінії» 116-123 та номером Урядової «гарячої лінії» 15-47.

Подільське районне управління поліції Одещини



Загрузка...