На Одещині прикордонник за хабар обіцяв допомогти військовому організувати підставу для звільнення зі служби

На Одещині прикордонник за хабар обіцяв допомогти військовому організувати підставу для звільнення зі служби

Начальнику кінологічного відділення прикордонного загону ДПСУ повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Про це повідомляють у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

За даними слідства, у квітні 2024 року прикордонник, діючи з корисливих мотивів та з метою особистого незаконного збагачення, дізнавшись про те, що хвора матір знайомого військовослужбовця має отримати групу інвалідності, запропонував йому прискорити цей процес. За неправомірну вигоду в сумі 9000 доларів США він пообіцяв військовослужбовцю вплинути на знайомих медичних працівників та посадових осіб медико-соціальної експертизи Одеської області щодо визнання матері інвалідом ІІ групи, що у подальшому може стати підставою для звільнення військовослужбовця з військової служби.

24 квітня 2024 року, безпосередньо після одержання всієї суми неправомірної вигоди, прикордонника затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі підозрюваному готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.



Загрузка...